Schleich Polar Bear Cub Walking Visa större

Schleich Polar Bear Cub Walking

14708

I lager

55,00 kr

Mer information

Isbjörnen är ett av jordens största landlevande rovdjur. Den tjocka, snövita pälsen och det tjocka fettlagret skyddar den mot kylan.

Isbjörnar och grizzlybjörnar är de största landlevande rovdjuren i världen. Isbjörnen, som kan väga mer än 500 kilo och bli nästan 3 meter lång, är dubbelt så stor som en sibirisk tiger. Isbjörnen har ett tjockt fettlager som skyddar mot den extrema arktiska kylan. Den har också en underpäls och ett lager av isolerande, transparent päls, vilket innebär att den kan simma och jaga i mycket låga temperaturer. Isbjörnen är en mycket god simmare och har siktats hela 300 km från kusten. När isbjörnen letar efter mat använder den sitt mycket känsliga luktsinne. Den kan känna doften av mat som finns en och en halv kilometers bort eller under en meter snö! Isbjörnens hörsel och syn kan jämföras med människans. Isbjörnar lever ensamma, men har inga utstakade revir och tycker om att leka med varandra. Parningssäsongen infaller i maj, och under dräktigheten nästan tredubblar isbjörnshonan sin vikt.

Omdömen

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

Schleich Polar Bear Cub Walking

Schleich Polar Bear Cub Walking

Skriv din recension

30 Andra produkter i samma kategori